nedelja, 31. avgust 2014

V kateri ekstrem gre svet?

Že vrabčki na vejah čivkajo, da se ozačje segreva, da prihaja do globalnega segrevanja. Višina morja se povišuje zaradi topljenja ledu, toplogrednih plinov je vedno več in več. Temperature kažejo na močno segrevanje planeta, na katerem živimo in se imenuje Zemlja. Veliko ljudi, no vsi razen nekaj malega izjem verjamejo v to. No, sama sem med izjemami. Seveda ne trdim, da prihaja do segrevanja ozračja in da se Zemlja segreva. To kar je vidno tudi slepemu človeku, vidim tudi sama. Vendar to je tukaj in zdaj. To je nekaj letno predvidevanje.


Zakaj sama ne verjamem v globalno segrevanje ozračja. Ker na podnebje na zemlji ne vpliva samo količina toplogrednih plinov v ozračju, ampak tudi Sonce. Da, na podnebje na Zemlji ima velik vpliv tudi Sonce in njegovo gibanje, njegov ritem. Verjetno ste že slišali za ledene dobe. Sama sem prepričana, da smo na začetku le-te, čeprav nič ne kaže na to. Mislim, da bo kmalu vidno, da prihaja ledena doba.


Obstajata 2 teoriji, kako bi lahko prišlo sedaj, v tem trenutku, ko se najbolj govori o segrevanju do ledene dobe. Iz obeh teorij so izvzeti v zadnjem času tako opevani chemitrali in umetno spreminjanje vremena. V te voda sama ne bom zajadrala, ker imam drugačno mnenje o njih, kot nekateri in tu sploh ni pomembno. Teoriji sta realni in čisto logični. Obe sem nekje slišala in ju takorekoč citiram oziroma ju nameravam povedati s svojimi besedami.


1. teorija: vse se nadaljuje tako, kot pravijo zagovorniki globalnega segrevanja. Ledeniki se topijo in ogromne količine sladke hladne vode pride v oceane. Voda zapre pomembne tokove, ki so pomembni za vreme v Ameriki in Evropi. Vreme se spremeni. Kaj mislite vi, kakšno bo novo vreme? Jaz pravim na mraz, sneg, hude in mokre oz snežene zime in mila poletja. Torej, to je po moje pričetek nove ledene dobe. Da se sneg stopi potrebuje določeno količino energije, vendar, da se voda segreje za 1 stopinjo celzija potrebuje več energije. Oceani se bodo ohladili. Ne bo več toliko izparevanja vode v ozračje. Torej ne bo toliko neurij. Obenem pa se bo vse ohladilo, tako zrak kot voda. Prišlo bo kmalu do nove ledene dobe. Tudi če ta teorija ne drži. Lahko pa drži naslednja.


2. teorija: več ko ima Sonce črnih peg, bolj je aktivno. Znanstveniki ugotavljajo, da je sedaj prišlo Sonce po nekaj več kot 10 000 letih ponovno v obdobje, ko je pričel izgubljat pege. Črne pege so Sončevi izbruhi in več kot je peg, bolj je Sonce aktivno. Ko Sonce prične izgubljat pege, se prične umirjat in ni več tako aktivno. To naj bi se pričelo dogajati sedaj. Sončni izbruh v vesolje pošlje sevanje, toploto, energijo. Vse to pride tudi na Zemljo, zato se le-ta segreva. Ko ni izbruhov teh pošiljk ni, oz so manjše. Sonce ima veliko temperaturo in že ta energija je nekaj, vendar ko so izbruhi, je vse to še močneje. No, sedaj se število črnih peg na Soncu zmanjšuje in to povzroči ohladitev ozračja na Zemlji. To se je zgodilo že večkrat in takrat je imela Zemlja ledeno dobo. Odvisno kako močno se zmanjša količina peg, lahko nastane manjša ledena doba, ali pa večja ledena doba. Zadnja večja ledena doba se je končala pred 12000 leti in je segala do Alp. Večje ledene dobe pa se zgodijo na približno toliko časa, torej je zadnji čas, da se prične ledena doba.


V tej drugi teoriji je pomešanih več teorij, katere sestavljajo logično celoto. Prvič sem o tem, da se pričenja ledena doba slišala pred 9 leti in od takrat verjamem. V zadnjem času vedno večkrat opazim in slišim, da mogoče pa res prihaja ledena doba in tudi različne verzije torij o tem. Če verjamete dobro, če ne verjamete pa tudi dobro. Kot sem prebrala včeraj nekje. Bomo živeli in videli.

Ni komentarjev:

Objavite komentar